Publicidade

Oavsett om det är för att ta sig från en punkt till en annan, upptäcka en viss plats och till och med planera rutter, gör en mobiltelefon med internet skillnad. Av denna anledning vill vi visa dig vår lista över applikationer för att se kartan över din stad via satellit.

Idag kan smartphones automatisera processer snabbare. Att hitta turistplatser genom en virtuell karta, såsom barer, restauranger, bensinstationer, bibliotek, kollektivtrafikterminaler är några av de funktioner som apparna erbjuder i deras gratis- och betalversioner.

Dessutom finns det dussintals applikationer med offlinekartor som navigerar med GPS utan att använda nätverket, det vill säga utan behov av Wi-Fi. En stor fördel som tar dig ur problem när som helst.

Publicidade

Att vara utomlands eller i sin egen stad är det möjligt att ha tillgång till de olika vägarna för att åka bil, till fots, cykel, motorcykel och kollektivtrafik.

Bildkredit: Google

Program för att se kartan över din stad via satellit

1. Maps.me

Maps With Me nu känd som Maps.me, är en gratis applikation tillgänglig för Android- och iOS-enheter, populär bland resenärer som reser världen över dagligen. Det låter dig ladda ner kartor över valfri turistplats för att använda senare.

Den fungerar också med GPS-anslutning för att hitta intressanta platser som inkluderar allt från matställen, vistelse, sjukhus, transportstationer till turistattraktioner.

Publicidade

Bland dess mest framstående funktioner är:

Ständig uppdatering av kartvägar.
Den har en sektion för att spara dina favoritplatser och dela med vänner.
Personliga resplaner.
Trafikdata för att resa genom 36 länder.
Offlinesökning och GPS-navigering.

2. Here Maps

En annan applikation som erkänns av lokala och internationella resenärer är Here Maps. Den visar regelbundna pendlingar och exotiska resor runt om i världen med alla informativa detaljer. Denna applikation utvecklades av Nokia 2014 för Windows- och Android-telefoner.

För att använda det behöver du bara skapa ett användarkonto, helt gratis, antingen via Facebook eller med en e-postadress.

Publicidade - OTZAds

I dess rullgardinsmeny kan du få virtuella kartor över alla kontinenter och platser i världen och ladda ner specifika delar av varje territorium. Ett under, eller hur? Från Nokias webbplats rekommenderar de att du laddar ner kartorna på enheten med en Wi-Fi-anslutning.

Dessutom har den tillgång till röstguiden med en steg-för-steg där det är möjligt att få vägbeskrivningar när du reser med bil eller att parkera på destinationen utan problem.

3. Waze

En plattform som är kompatibel med Android och iOS speciellt utformad för användare som reser med bil. Den har olika interaktiva rutter där du kan se dina rörelser i realtid och visualisera hinder som är på väg.

På samma sätt tillåter det användare att dela vägrapporter om olyckor, poliskontroller eller någon annan typ av fara genom varningar. Att hjälpa Waze-communityt har utan tvekan genererat tusentals användare och nedladdningar.

Dessutom, tack vare satellitteknik, kräver den här appen inte internet, men dess utvecklare varnar för att den använder mycket batteri och appen stängs automatiskt om du inte har kört på ett tag.